Przeżyj niezapomniane chwile podczas niedzielnego obiadu w legendarnym Grand Hotelu. Dołącz do wyjątkowego wydarzenia, które przeniesie Cię w podróż przez czas, fascynując Cię odkryciami i zmysłowymi doznaniami kulinarnymi.
Czeka na Ciebie niezwykły obiad historyczny, ożywiający ducha minionych dekad funkcjonowania hotelu. Doświadczony Szef Kuchni, Tomasz Iwańca, przywoła smaki i aromaty z różnych epok, odzwierciedlając ewolucję kuchni oraz trendy i wydarzenia społeczne, które na nią wpływały.
Przygotuj się na wyjątkową podróż kulinarnej retrospekcji, gdzie każdy kęs jest jak stronica z historii, a każdy smak to odkrycie tajemnic przeszłości. Wyrusz w podróż przez kulinarną przeszłość, gdzie czekać będą na Ciebie dania inspirowane autentycznymi przepisami z kart menu Grand Hotelu. Twoja niedzielna uczta stanie się niezapomnianym symbolem luksusu i elegancji.
Już 7 kwietnia odkryjesz smaki lat 20. i 30.
Plan wydarzenia:
13:00 historyczne oprowadzenie po hotelu
14:30 aperitif w Champagne Lounge
15:00 obiad w restauracji Grand Blue z muzyką na żywo
MENU:
Zakąska zimna
Majonez z sandacza w garniturze
Drugie danie
Bryzol cielęcy z marchwią duszoną oraz kartoflami a la lyonnaise
Deser
Legumina czekoladowa na ciepło z konfiturą i migdałami
Cena:
250 PLN od osoby
(w cenie dania, aperitif oraz tematyczne napoje)
10% zniżki dla posiadaczy karty Sopockiej
Więcej informacji TUTAJ
Możliwość zakupu biletu TUTAJ
Polecamy to wyjątkowe kulinarne wydarzenie!
Doświadczaj Sopot wszystkimi zmysłami!