Nowe autorskie jesienno-zimowe menu w restauracji Grand Blue
Prawdziwa fuzja rodzimych smaków, świeżych i sezonowych składników, lasu oraz co najważniejsze – „Blue foodu- niebieskiego jedzenia”. Tak właśnie prezentuje się nowe menu w Grand Blue.
„Blue food”, czyli żywność pochodząca ze środowiska wodnego jest naszą główną specjalnością oraz stałym motywem przewodnim menu. W nowej karcie nie zabrakło też kuchni historycznej. Tym razem tej z okresu XVII oraz XIX wieku. Moją inspirację dawnymi przepisami, można odnaleźć w kilku daniach na przykład: leśnym potaziu, rybnej menestrze, w sztuczkach cielęcych na biało czy grand serniku z konfektem gruszkowym – mówi Executive Chef Tomasz Iwańca.
W restauracji Grand Blue znajdują się również ostrygi, przegrzebki oraz homar. Goście mogą też komponować własne dania z owocami morza. Miłośnicy ryb odnajdą tu seriolę, marlina błękitnego, barramundię czy pstrąga kaszubskiego. Wielbiciele dań mięsnych mogą wybrać dla siebie polędwicę z jelenia lub wołowinę dojrzewającą. Nie zabrakło też dań wegańskich między innymi sałatki z dynią i jagłami, kremu z kiszonej kapusty, orzotto tymiankowego z borowikiem stepowym i cieciorką oraz marchewkowej kremówki.
Restauracja Grand Blue mieści się w hotelu Sofitel Grand Sopot. Z jej okien rozpościera się przepiękny widok na morze oraz najdłuższe drewniane molo w Europie. Oferuje swym Gościom ucztę dla wszystkich zmysłów oraz wielowymiarowość kulinarnych doznań w cudownej atmosferze. Dopełnieniem weekendowych wieczorów jest muzyka na żywo. To idealne miejsce na romantyczną kolację, obiad w gronie najbliższych czy biznesowy lunch.
Już 23 listopada każdy fan kulinarnych przeżyć będzie mógł w restauracji Grand Blue uczestniczyć w kolacji komentowanej. Więcej informacji TUTAJ
Serdecznie polecamy i zapraszamy!
Fot. wł. Sofitel Grand Sopot.