
Karol Okrasa kręcił odcinek "Smaki Tójmiasta" w Sopocie
W swojej kolejnej wyprawie kulinarnej Karol Okrasa zaprosił widzów do Trójmiasta. Swoją podróż rozpoczął od spaceru po sopockiej plaży i mola, a także spotkania z rybakiem - panem Rafałem Tilsą. Mimo młodego wieku, to doświadczony rybak, pochodzący z rodziny z rybackimi tradycjami. Ryby w Sopocie łowił jego ojciec i dziadek. Przy swoim kutrze, Rafał opowiada o pracy rybaka na morzu, o tym jakie ryby wyławia się obecnie z Bałtyku, jakie ryby lubią najbardziej przybywający do Trójmiasta turyści. Na koniec zaopatrzy Karola Okrasę w ryby, które posłużą kucharzowi do przygotowania potraw.
Następnie Karol wraz z ekipą wsiądzie na katamaran, którym popłynie Motławą, by w otoczeniu najbardziej charakterystycznych budynków gdańskiej Starówki oraz kultowych żurawi stoczni gdańskiej przygotować dwie potrawy z ryb bałtyckich.
Karol Okrasa to jeden z najbardziej utalentowanych szefów kuchni swojego pokolenia, znany i ceniony dziennikarz, który wybrał Pomorskie, aby nakręcić pięć odcinków, aby odkryć lokalne produkty i zaprezentować region jako niezwykła ciekawa kraina pięciu żywiołów. Podróż Karola Okrasy opierała się na 5 subregionach: Kaszubach Południowych, Borach Tucholskich, Ziemi Słupskiej, Łebie Błękitnej Krainie, Żuławach. Każdy z odcinków przedstawia jeden żywioł regionu pomorskiego: z morza, z jeziora, z powietrza, z lasu i łąki.
Odcinki realizowane są w ramach projektu Pomorskie Prestige, który ma na celu promocję oferty premium regionu pomorskiegi, w tym kulinariów.
Odcinek "Smaki Trójmiasta" w ramach cyklu Okrasa Łamie Przepisy można obejrzeć online: https://vod.tvp.pl/programy,88/okrasa-lamie-przepisy-odcinki,273773/odcinek-406,S01E406,2396723
Następnie Karol wraz z ekipą wsiądzie na katamaran, którym popłynie Motławą, by w otoczeniu najbardziej charakterystycznych budynków gdańskiej Starówki oraz kultowych żurawi stoczni gdańskiej przygotować dwie potrawy z ryb bałtyckich.
Karol Okrasa to jeden z najbardziej utalentowanych szefów kuchni swojego pokolenia, znany i ceniony dziennikarz, który wybrał Pomorskie, aby nakręcić pięć odcinków, aby odkryć lokalne produkty i zaprezentować region jako niezwykła ciekawa kraina pięciu żywiołów. Podróż Karola Okrasy opierała się na 5 subregionach: Kaszubach Południowych, Borach Tucholskich, Ziemi Słupskiej, Łebie Błękitnej Krainie, Żuławach. Każdy z odcinków przedstawia jeden żywioł regionu pomorskiego: z morza, z jeziora, z powietrza, z lasu i łąki.
Odcinki realizowane są w ramach projektu Pomorskie Prestige, który ma na celu promocję oferty premium regionu pomorskiegi, w tym kulinariów.
Odcinek "Smaki Trójmiasta" w ramach cyklu Okrasa Łamie Przepisy można obejrzeć online: https://vod.tvp.pl/programy,88/okrasa-lamie-przepisy-odcinki,273773/odcinek-406,S01E406,2396723