Razem z Sofitel Grand Sopot zapraszamy w kulinarną podróż, za kuchennymi sterami nowy kapitan szef kuchni Tomasz Iwańca.

 

Na gości w restauracji, tego najstarszego sopockiego hotelu, czeka wiosenne, autorskie menu pełne oryginalnych połączeń smakowych. Myślą przewodnią kompozycji dań jest wykorzystanie zdrowej żywności, określanej mianem „niebieskiego jedzenia”, czyli wszelkich produktów pozyskiwanych ze środowiska wodnego, bogatych w wartości odżywcze. Karta bogata jest w dania z ryb jak i owoców morza ale można w niej znaleźć pierwiastki wodne i morskie również w daniach mięsnych oraz wegańskich.

 

Do tworzenia dań wykorzystujemy wysokiej jakości produkty, w tym polskie od lokalnych dostawców. Dania powstają w konwencji klasycznej kuchni z nowoczesnym twistem a dla zachowania jakości produktu, wykorzystujemy techniki śródziemnomorskie. W menu znalazły się również dania inspirowane historycznymi przepisami z okresu powstania Grand Hotelu.- mówi nowy Szef Kuchni- Tomasz Iwańca.

 

Restauracja Grand Blue to kulinarne serce hotelu Sofitel Grand Sopot. Z jej okien rozpościera się przepiękny widok na morze oraz sopocka ikonę czyli molo. W każdy weekendy organizowane są tu wieczory z muzyką na żywo a w sezonie letnim restauracja otwiera swój ogród, w którym goście mogą delektować się wyśmienitymi koktajlami oraz daniami z letniej karty restauracji.

Więcej na: https://www.sofitelgrandsopot.com/pl/grand-blue/

Fotografie własność Sofitel Grand Sopot